RU | UA | EN
Студія об'єднаних майстрів мистецтва України
СТУДІЯ МАЙСТРІВ
Країна: Україна
м. Київ, Одеса, Дніпро, Львів
Email: [email protected]
Ти можеш врятувати життя
 

Скульптор студії «ОМІ» хоче встановити пам'ятник Кузьмі на Хрещатику

Скульптор студії «ОМІ» Богдан Цюпа хоче створити пам'ятник Кузьмі Скрябіну в Києві. Кузьма був кумиром Богдана. Після смерті рок музиканта у 2015, хлопець створив скульптуру з глини на його честь. Любов до мистецтва передалася від батька.

"Скульптура це як спосіб мого самовираження. Я виріс на піснях Кузьми. Його творчість мені дуже близька. Відразу після його смерті почав думати над його образом. Я виразно для себе тоді вирішив. Побачив його та на початку літа закінчив роботу над своєю скульптурою "

Ідея створення пам'ятника з'явилася після концерту пам'яті Кузьми. Я собі поставив за мету, щоб скульптура Кузьми Скрябіна стояла в столиці. Як казав сам Кузьма: " Якщо у вас немає гармонії, беріть гармонію в руки і гармоніюйте ", - зазначає Богдан Цюпа.

Скульптура Кузьма Скрябін

Головним акцентом скульптор бачить простий повсякденний одяг музиканта. Футболка і штани, ось що, на думку Богдана, Кузьма любив найбільше. Його образ на той час я бачив як свою людину, як друга. Без пафосу. Без жодної нотки якоїсь переваги. Тому вирішив його робити у звичайному одязі, без піджаків, без костюмів. Він навіть якось казав, що цього не любить. В одному з інтерв'ю він навіть якось кидав піджак і сказав: "як я це ненавиджу". А ще він згадував, як мама подарувала йому костюм і казав, що він, мабуть, так і згниє в нього в шафі "

Перед тим як братися за проект, я вирішив взяти дозвіл у мами Кузьми Ольги Михайлівни, яка приїхала до Києва.

"Ви знаєте, я завжди ставлюся до таких ініціатив позитивно. Звісно, ​​бо це моя дитина. Одним словом, хотілося б, щоб була пам'ять про нього, але обов'язково має бути схожість, тому що в Луцьку зробили несхожість, там ціла петиція вже тієї несхожості є ", - зазначає Ольга Кузьменко

Скульптура Кузьма Скрябін

Богдан запропонував матері дві ідеї щодо місця встановлення пам'ятника: скверик на вулиці Горького та фонтан біля Пасажу на Хрещатику.

Де розмістити, як розмістити - це теж дуже велика проблема. Але я знаю точно, що там, де буде Андрій, - це місце щасливих людей" - поділилася Ольга.

Ольга Михайлівна у свою чергу подала кілька ідей щодо планування проекту пам'ятника.

"Якщо ми його посадимо на фонтан, то це буде тепліше. Ось такий він мені подобається як у нас на фото, що посміхається. Я хочу, щоб він був сам. Це завжди було" Доброго дня на обличчі була посмішка! ". А якщо ви поставите його так офіційно, то люди проходитимуть повз ".

Також Ольга розповіла, що хоче бачити ангела Лельчик у Кузьми. Скульптор підтримав обидві ідеї.

Того янголятко він собі придумав сам, але він видно не встиг того 2 лютого допомогти йому. Хотів писати казки під його ім'ям.

Мати музиканта обрала фото, на яких надалі буде ґрунтуватися проект.

"Ми беремо фото з останньої фотосесії. Він має таку пісню, де він каже:" ти ніколи не знаєш яка фотографія стане твоєю останньою у житті ".- згадує Ольга Кузьменко.

Скульптор обрав матеріал для пам'ятника бронзу.

"На кінцевому етапі я бачу свою роботу в бронзі, проте на це потрібно багато коштів", - зазначає Богдан

Грошову підтримку Богдан планує отримати від небайдужих людей. Це вимушений крок, адже на думку скульптора на це має виділяти гроші держава.

Дуже не хотілося б, щоб люди виділяли свої гроші на це, я вважаю, що на такі речі гроші має виділяти держава. Однак на даний момент головне, що я отримав дозвіл від Ольги Михайлівни, від родини Андрія і я зроблю все можливе, щоб втілити свій проект у життя».


Онлайн галерея Робота в студії ОМИ Оформити замовлення Громадська організація «ОМИ»

Новини студії ОМІ

Майстри студії «ОМІ» стали матеріалізаторами ідей знаменитої художниці та дизайнерки Ліни Кондес
Майстра студії «ОМІ» допомогли втілити у життя ідеї сучасного художника, дизайнера Ліни Кондес для її персональної виставки «Hard ar...
Майстри студії «ОМІ» виготовили «барвисті» арки.
Фарбові арки для одного з київських торгових центрів виготовили в майстерні студії «ОМІ». Чіті інсталяції, які виконані у вигляді фарб, що...
Майстри студії «ОМІ» створили скульптуру загиблого мера Кременчука Олега Бабаєва
Навесні 2015 року майстри студії «ОМІ» виконали замовлення футбольного клубу "Ворскла", втіливши в бронзі загиблого Президента ФК "Ворскла...
Майстри студії «ОМІ» виготовили пам'ятник на могилу засновнику видання «Токмацькі вісті» Олексію Матвієнку
Ми зберігаємо пам'ять про близьких нам людей, поки ми живі. Пам'ятники «живуть» довше, ніж люди. А хороші пам'ятники – ndash; будуть розпо...
Шаржева статуетка на замовлення: успішний бізнесмен
Шаржеві статуетки на замовлення заслужено завойовують популярність серед наших замовників. Це й не дивно, адже такий подарунок обов'язково приємно зди...

НАШІ КОНТАКТИ

Україна м. Дніпро м. Київ м. Одеса м. Львів
Email: [email protected]
Сайт: www.omi.net.ua
Замовлення і консультація по телефону.

  (067) 302 45 91    (096) 478 19 89 
  (063) 656 24 95    (099) 965 60 17